Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Критичните зони около врати, балкон, фасади, покрив и тераса и трябва да бъдат ефективно защитени от навлизане на влага в сградата. Системите за фасадно и покривно отводняване на АСО ефективно и сигурно се справят с тази задача и отвеждат големи количества дъждовна вода, благодарение на допълнителния обем на улеите и сифоните. Продуктите предоставят аварийна защита против силни валежи или пожар.

Покрив и тераса

ACO Spin

 • Гравитациси водоприемници од нерѓосувачки челик или леано железо.
 • Мали покривни површини, до 150 m² за внес на вода од покривот
 • Без ограничување во таванскиот простор
 • Кратка хоризонтална гранка

ACO Jet

 • Jet вакуум водоприемници од нерѓосувачки челик или леано железо
 • Големи површини на покривот, над 150 m² за внес на вода
 • Минималната висина од 4,2 m на покривот и нивото на припитомување
 • Ограничен простор на таванот (нема простор за инсталација на цевки што преминуваат)
 • Долги хоризонтални гранки

ACO Point drainage

 • Истекување на водата во точка со вградена прирабница DN 70
 • Материјал: не'рѓосувачки челик
 • Со можност за дополнителна надградба
 • Проток 7,5 l / s

ACO Profiline X

 • Канал за одводнување за фасади, балкони и рамни покриви
 • PP-GF (композитен материјал засилен со фиберглас)
 • Висок отпор
 • Лесно за скратување (нема ризик од корозија)
 • Широк избор на нерѓосувачки челик или галванизирани решетки
 • Мала тежина за лесен транспорт и инсталација
 • Фиксна висина 5 или 7,5 см
 • Погоден за преминување на пешаци и инвалидски колички

ACO Profiline

 • Канал од нерѓосувачки или галванизиран челик
 • Широк избор на нерѓосувачки челик или галванизирани решетки
 • Мала тежина за лесен транспорт и инсталација
 • Прилагодлива висина 55-168 мм
 • Погодно е за пешаци и инвалидски колички

ACO Pipe

 • Цевки за истекување на водата од галванизиран или од нерѓосувачки челик
 • Отпорен на топлинска експанзија
 • Одржлива форма
 • Не горат
 • Отпорен на хемикалии и глодари
 • Отпорен на удар
 • Мала тежина