Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Базен и спа-зона

Базенот и спа-зоните често се најкарактеристичен дел од хотелот и бараат посебно внимание на деталите. Покрај исклучителниот дизајн и естетиката кои придонесуваат за чувство на релаксација, треба да се посвети посебно внимание на безбедноста и хигиената. И внатрешните и надворешните базени се изложени на корозивни хемикалии и атмосферски услови, така што користените материјали треба да бидат многу издржливи и да исполнуваат строги барања за безбедност.

ACO Euroline

 • Избор од полимербетон, не'рѓосувачки или поцинкован челик

 • Различни решетки изработени од поцинкован челик, леано железо, не'рѓосувачки челик, пластика, ?прахово боядисани?

 • Можност за решетки од слот од поцинкован или не'рѓосувачки челик
 • Отпорни на лизгање и издржливи на преминување на автомобилен сообраќај
 • Модуларен систем и додатоци за лесна инсталација

ACO Slot channels

 • Одводнување со слот од не'рѓосувачки челик клас 1.4301 (304) или 1.4404 (316L)
 • Целосно пасивирани елементи

 • Гумено заварување на работ
 • V-профил на каналот за подобар хидрауличен капацитет и ефект на самочистење

 • Прилагодливи ногарки EasyFix
 • Сифони со хоризонтално или вертикално празнење DN70 или DN100

ACO ShowerDrain Flex

 • Туш-канали со должина на единечен елемент до 6 m.
 • Поврзување на одделни елементи без видлив прекин

 • Направено од не'рѓосувачки челик класа 1.4404 (AISI 316) или 1.4301 (AISI 304).
 • Видлива широчина 90 mm
 • Хоризонтални прирабници за поврзување со хидроизолација

 • Опција за вертикална прирабница за инсталација до ѕид
 • Вграден внатрешен наклон на каналот

 • Можности за индивидуални решенија (аголна, Т-образни врзки и др.)

ACO Floor gullies

 • Сифони за под со решетка од нерѓосувачки челик
 • Богат избор од дизајнерски решетки од нерѓосувачки челик, стакло или можност за вградување на површинскиот слој
 • Тркалезна или квадратна форма на решетката
 • Ефективно одводнување
Сигурност

Безбедноста е несомнено главен приоритет во јавните згради, а чувствителните области како базени и спа-зони имаат уште поголеми побарувања. За минимизирање на ризикот од несреќи, потребно е слободно движење без бариери, нелизгава површина, елиминација на остри агли и посебно внимание кон зоните на преминување со голи нозе.

Лесното чистење и високиот хидрауличен капацитет на одводнување се важни фактори за процесите на хигиена и чистење.

Одржливост

Надворешните базени се изложени на атмосферски влијанија. Во внатрешноста, главен фактор што мора да се земе предвид е сигурното запечатување на површините, бидејќи истекувањето на хлорирана вода може да предизвика сериозно оштетување на структурата на зградата.

Покрај тоа, детергентите што се користат во базените, како и солената вода, во приморските одморалишта, може да ги оштетат површините. Затоа, се препорачува избор на отпорни материјали како што се не'рѓосувачки челик, леано железо или композитни материјали со висок квалитет.

Индивидуален дизајн

Современите области за Wellness нудат елегантен, дарежлив простор. Керамички или природни камени подови се составен дел од дизајнот на ентериер. Градиентите на површината и преминот помеѓу различни материјали мора внимателно да се испланираат.

Дренажниот систем може да биде дискретен и ненаметлив или може да претставува дизајнерски акцент. Многу често, проектите бараат флексибилни решенија, димензии и персонализирани форми.


 • EN 1433 - Канали за одводнување за транспортни и пешачки зони.
 • EN 1253 - Водоприемници за сгради

Разгледайте всички проекти


Базен и Спа-центар

Базен и Спа-центар