Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Влез и хол

Нема втора шанса да се направи првиот впечаток. Површината на влезот на хотелот е вовед во целокупната уметност. Обично тоа е исто така најпрометната област на зградата, каде естетиката и лесното одржување се од особено значење. Системите мора да бидат интегрирани во областа што нуди лесно одржување и беспрекорно функционирање на активностите во хотелот, кои во исто време не се во спротивност со дизајнот на холот.

ACO Mats

 • Систем од влезни ?изтривалки? за примена во три зони
 • Безпрекорна функционалност
 • Слобода на дизајн, форми и конфигурации

 • Можност за индивидуални решенија

 • Профили за различно оптоварување

ACO Uniface covers

 • Капаци за достaп сo вградување на површински слој.
 • Точни димензии и форма.
 • Запечатување против влегување на вода или мириси.
 • Обезбедуваат лесен достап до инсталациите.

Естетика

Секој детал во холот на хотелот би можел да биде негова визит-картичка. Без разлика дали станува збор за луксузен хотел со просторен хол или пријатен семеен хотел, ова е областа каде што гостите се дочекуваат. Затоа, целокупниот ентериер и сите елементи интегрирани во него мора да бидат во склад со стилот и идентитетот на хотелот. Посебно внимание мора да се посвети на површината за да се обезбеди слободно движење без пречки.

Одржување

Оперативните парични средства во хотелот може да бидат значително оптимизирани доколку одржувањето се земе под внимание за време на проектирањето . Оваа натоварена област на хотелот бара лесно и ефикасно чистење.

Влезната ?изтривалка? со правилен дизајн и одвоени области што го ограничуваат влегувањето на нечистотијата има значително влијание врз времето и цената на чистењето. Лесен пристап за ревизија на комуникациските системи е неопходност. Во идеалниот случај, ова не го нарушува естетскиот изглед на областа.

Издржливост

Одржувањето и поправките влијаат врз хотелските активности. Особено чувствителна е областа околу влезот, која не може лесно да се затвори или да се реорганизира. Системите и материјалите во внатрешноста треба да понудат долготрајна функционалност и естетски изглед. Затоа, сите материјали и елементи треба да бидат внимателно избрани.


 • EN 1433 - Канали за одводнување за транспортни и пешачки зони.
 • EN 1253 - Водоприемници за згради

Разгледајте ги сите објекти


Влез и хол

Влез и хол